Μοιραστείτε αυτή τη σελίδα:

Ανακυκλώστε τις ηλεκτρικές σας συσκευές!
Δημοσιεύτηκε στις 25-09-2015 από vocha.gr στην κατηγορία Νέα

Ανακυκλώστε τις ηλεκτρικές σας συσκευές και μην τις παρατάτε στο πεζοδρόμιο ή τις πετάτε στα σκουπίδια.

 

Γιατί να ανακυκλώνω τις παλιές μου συσκευές;

Με τον τρόπο αυτό συμβάλλετε στη μείωση του όγκου των απορριμμάτων, στην εξοικονόμηση μη ανανεώσιμων φυσικών πόρων κι ενέργειας και στον περιορισμό των κινδύνων ρύπανσης από τοξικές ουσίες που περιέχουν οι ηλεκτρικές συσκευές, αλλά και από επιπλέον διαδικασίες για την επεξεργασία πρώτων υλών.

 

Μπορείτε να ανακυκλώνετε οποιαδήποτε ηλεκτρική και ηλεκτρονική συσκευή σας που μπαίνει στην πρίζα ή λειτουργεί με μπαταρία.

 

Που ανακυκλώνω τις συσκευές μου;

Μπορείτε να παραδώσετε τις μικρές συσκευές (όπως καφετιέρες, σκούπες, υπολογιστές, μικρές τηλεοράσεις κ.α.) στα καταστήματα που πωλούν ηλεκτρικά και ηλεκτρονικά είδη, αλλά και σε κάποιες αλυσίδες super market. Θεωρείστε ως μικροσυσκευή οποιοδήποτε είδος μπορείτε να το μεταφέρετε με τα χέρια σας. Το άνοιγμα του κάδου για τις μικροσυσκευές είναι 43 x 45cm. Επίσης, με την αγορά καινούριας συσκευής, τα καταστήματα ηλεκτρικών ειδών παραλαμβάνουν χωρίς χρέωση την παλιά συσκευή σας κατά την παράδοση της καινούριας.

 

Στην περιοχή της Βόχας μπορείτε να ανακυκλώσετε τις μικρές συσκευές και τις λάμπες σας στο Carrefour Μαρινόπουλος στον Άσσο, ενώ τα παλιά σας κινητά τηλέφωνα στο κατάστημα Vodafone, στην Αγία Μαρίνης στο Βέλο.

 

Όσον αφορά στις μεγάλες ηλεκτρικές συσκευές (όπως ψυγεία, κουζίνες, πλυντήρια, ογκώδεις τηλεοράσεις κ.α.), η περισυλλογή τους κανονικά γίνεται σε ειδικό container σε χώρο του δήμου. Αυτή τη στιγμή δυστυχώς ο Δήμος Βέλου Βόχας δεν διαθέτει τέτοιου είδους containers και δεν υποστηρίζει την ανακύκλωση ηλεκτρικών συσκευών. Απ’ ότι όμως πληροφορηθήκαμε, είναι στα άμεσα σχέδια του.

 

 Αφήστε το σχόλιο σας
Τα πεδία με (*) είναι υποχρεωτικά

Όνομα


Σχόλιο *


Κωδικός ασφαλείας *

Ηλεκτρονική τιμολόγηση Invevo
Κορινθιακή Real Estate