Μοιραστείτε αυτή τη σελίδα:

«Ήταν όλοι τους παιδιά μου» από τη θεατρική ομάδα του Δήμου Βέλου Βόχας
Δημοσιεύτηκε στις 15-12-2013 από vocha.gr στην κατηγορία Νέα

Την τελευταία της παράσταση στο Ζευγολατιό Θα δώσει απόψε το βράδυ στις 8:00 η θεατρική ομάδα του Δήμου Βέλου Βόχας στο έργο του Άρθουρ Μίλλερ «Ήταν όλοι τους παιδιά μου», στην αίθουσα εκδηλώσεων του Γυμνασίου – Λυκείου.

Το «Ήταν όλοι τους παιδιά μου» είναι ένα έργο ορόσημο, που σηματοδοτεί την έναρξη της μεταπολεμικής αμερικάνικης δημιουργίας. Σήμερα έρχεται, πιο επίκαιρο από ποτέ, να αναδείξει την φύση της ανθρώπινης ύπαρξης, στηλιτεύοντας τη ματαιότητα της απληστίας.

Μια φαινομενικά ευτυχισμένη και εύρωστη οικογένεια, καλείται -κατά τη διάρκεια μιας και μόνο ημέρας- να αναθεωρήσει τα θεμέλια και τους δεσμούς της. Τα μέλη της αποκαλύπτουν το καθένα το μυστικό που το βαραίνει και τίποτα δεν μπορεί να ξαναείναι το ίδιο. Οι ήρωες, μετατρέπονται σε αντιπαραδείγματα μιας κοινωνίας, που φαινομενικά μόνο ντύνεται το προσωπείο της αθωότητας. Κανένας δεν μπορεί να είναι αμέτοχος και η άκριτη πίστη στην ύλη, που με τόση ευκολία διαπερνά όλο το κείμενο, έρχεται να συντριβεί στην τελευταία πράξη, αφήνοντας μας όλους εμβρόντητους και εκτεθειμένους σε σκέψεις που ως τώρα αποφεύγαμε να κάνουμε.

Ο Άρθουρ Μίλλερ, τοποθετώντας στο κέντρο της προσοχής του τον άνθρωπο, δοκιμάζει μια διαφορετική προσέγγιση των μέχρι τώρα καθιερωμένων αξιών. Ακολουθώντας τη δομή μιας σύγχρονης τραγωδίας καταφέρνει να σοκάρει και να προβληματίσει κάνοντας μας από θεατές, συν-ενόχους.

Το vocha.gr παρακολούθησε την παράσταση και μπορούμε να πούμε ότι μείναμε άφωνοι με τις ερμηνείες όλων των προσώπων που παίζουν, ακόμα δε περισσότερο γιατί δεν πρόκειται για επαγγελματίες ηθοποιούς αλλά για συμπολίτες μας που δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό για να αναδείξουν την πολιτιστική και καλλιτεχνική πλευρά της περιοχής μας.

Το έργο είναι σε σκηνοθεσία του Τάκη Τσαρσιταλίδη

Σκηνικά: Γιώργος Βουδούρης
Κοστούμια: Στεφανία Κουβαρδά
Μουσική: Κώστας Ρίσκας

Παίζουν: Πάνος Δημάκης, Ελένη Γερακίτη, Κώστας Ρίσκας, Μαρία Ρηγοπούλου, Άρης Σταύρου, Νικολέττα Παρασκευοπούλου, Γιώργος Βουδούρης, Κώστας Βυτινιώτης, Έφη Κουτσουμπέλα, Κατερίνα Μαυροπούλου και οι μικροί Γιάννης Τσαρσιταλίδης και Γιάννης Χρυσικόπουλος.

Τιμή Εισόδου: 5 €.

Για τους μαθητές των Γυμνασίων – Λυκείων του Δήμου μας ενδεικτικό εισιτήριο 2€.Δεν μπορείτε να σχολιάσετε αυτό το άρθρο.
Ηλεκτρονική τιμολόγηση Invevo
Κορινθιακή Real Estate